Foto: © Jenny Enochsson 2020

De flesta litterära sajter, tidskrifter och förlag har ju en speciell inriktning. Tistelblomma fokuserar på originell och mångbottnad skönlitteratur. Både naturalistiska och drömlika skildringar är välkomna. Det spelar ingen roll om författaren är etablerad eller oetablerad. Tistelblomma letar alltid efter välskrivna noveller och dikter som sticker ut och berör på djupet. Ett levande och äkta uttryck, inte det minsta sötsliskigt eller förljuget. Det är en sådan härlig upplevelse att läsa och publicera den sortens bidrag.

Givetvis känns det tråkigt att refusera; det är dessvärre något som de flesta redaktörer är tvungna att göra. Den vanligaste orsaken till att jag säger nej är att texterna helt enkelt inte passar Tistelblommas utgivning. De kan vara genomarbetade, men stilen, innehållet eller liknande skulle passa bättre någon annanstans. Tistelblomma är till exempel inte intresserad av genrelitteratur. Ibland är bidragen slarvigt skrivna och då tackar man förstås också nej. Att läsa och följa instruktionerna är viktigt om man vill bli utgiven och det är egentligen så självklart att det borde vara underförstått. Inte sant?

Om du undrar över något annat som gäller inriktningen kan du skriva en fråga här eller i kommentarsfältet.

7 tankar

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s