Foto: © Jenny Enochsson 2018

Om några veckor kommer äntligen min roman Skogen bakom muren att finnas tillgänglig hos nätbokhandlarna! Den kommer att ges ut som e-bok. Själv är jag förespråkare för e-böcker, av flera orsaker. Jag skulle ha släppt den ännu tidigare om det hade varit möjligt; det tar längre tid på grund av väntetider. Nu har jag i alla fall fått F-skatt.

I går ansökte jag om ISBN (en boks unika identifikationsnummer) från Kungliga biblioteket för Tistelblomma förlag. Väntetiden är tio dagar. När jag har en ISBN-kod ska jag beställa e-bokskonvertering av Publit. Väntetid: fjorton dagar. Därefter måste jag rätta tekniska fel som har uppstått under konverteringen. Av erfarenhet vet jag att formateringen börjar krångla och leva sitt eget liv så fort den övergår i en annan form än den ursprungliga… Men jag är ju van vid pillergöra så det är okej. Efter detta blir det äntligen boksläpp!

Det känns roligt att ha ett eget förlag och ge ut böcker själv. Friheten som är förknippad med detta tilltalar mig. Dessutom tycker jag om att vara min egen chef. Ett litet men etablerat förlag ville som sagt ge ut min bok. Om jag hade skrivit under deras författaravtal skulle jag ha varit tvungen att betala en tredjedel av publiceringskostnaderna. Det tackade jag nej till.

Om en vecka, eller två, tänker jag avslöja lite mer om Skogen bakom muren; jag ska posta inlägg med en beskrivning av romanen och visa bokomslaget. Det känns spännande.

4 tankar

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s